Om Skeppskajen

Det är livet som skapar staden

Skeppskajen är en historisk plats. Här har det lagrats spannmål och producerats kvarnprodukter i decennier. Efter drygt 150 år läggs den sista verksamheten nu ner och lämnar plats för nästa kapitel. Här kommer Ikano Bostad och Besqab att bygga 900 bostäder och skapa en ny attraktiv och varierad stadsdel. Här kommer det att vara liv och rörelse och ett bra läge för nöjen, kultur, kontor och bostäder.

Skeppskajen kommer att präglas av sin ursprungliga miljö med dess industrikaraktär, kvarnstrukturen, gränderna och stråken ner mot Fyrisån. I kombination med nya bostadshus och mötesplatser kommer det fem hektar stora industriområdet att bli en varierad och levande stadsdel. Här kommer några hus att påminna om historien, andra ge en känsla av en modern stad i tiden. Mitt i Skeppskajen kommer även kvarter Ångqvarn att ta plats.

Det kommer att bli en stadsdel där människor bor och möts – på ett torg, på en restaurang, på en utställning eller bara för att njuta av ett stadsliv som är öppet för alla. En stadsdel för dem som inte bara vill ha närhet till, utan också känslan av staden.

BILDGALLERI

KONTAKT

BOSTÄDER & LOKALER

AKTUELLT